Padelbaan aanleggen

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door een kooi met glazen wanden.

NOC*NSF

Het NOC*NSF heeft besloten dat vanaf 1 januari 2019 padelbanen gekeurd dienen te worden. Dit is een goed teken: de sport wordt serieus genomen en gezien als topsport in Nederland. De KNLTB padel keuringsplicht is een stok achter de deur wanneer het gaat om het aanleggen van kwalitatieve padelbanen. Deze keuring is immers geënt op een bepaalde zorgplicht bij het aanleggen van padelbanen. De banen dienen te voldoen aan veiligheidseisen. Ook heeft dit te maken met het aansprakelijkheidstechnische karakter waar verenigingen mee te maken krijgen. Denk aan ongevallen die op de baan kunnen gebeuren. Wil je een padelbaan laten aanleggen die zeker weten door de keuring heen komt? Dan ben je bij Padel XL aan het juiste adres. Wij werken volgens de juiste richtlijnen en kwaliteitseisen volgens KNLTB.

Fundering

De fundering van een Padelbaan is erg belangrijk. De kooiconstructie van een Padelbaan weegt ongeveer 5000 kilo. Het is belangrijk dat de baan niet gaat verzakken. In Nederland hebben we te maken met een soms slechte grondslag. Verder is de grond niet in elke provincie hetzelfde, dus verschilt de mate van fundering per locatie. Standaard gebruiken we in ieder geval Supersub waterdoorlatend beton. Over de overige manieren van fundering geven we graag advies op maat.

Toplaag/Kunstgras

In Nederland wordt padel vrijwel alleen op zandkunstgras gespeeld. Dit zorgt ook voor veel uniformiteit in de padelbanen. De hoogte van de vezel moet tussen de 11 en 15 mm zijn. Het toegepaste kunstgras is genormeerd en moet daardoor aan bepaalde minimale kwaliteitseisen voldoen. We bieden 3 varianten kunstgras, ieder met zijn eigen voordelen. We komen het graag aan u demonstreren en adviseren u graag bij de juiste keuze.

Glas

Onze Padelbanen hebben glaswanden van 12 mm gehard veiligheidsglas. Dit is uiteraard heel belangrijk voor de veiligheid van de padel spelers. Veiligheidsglas is zodanig gemaakt dat het uiteenvalt in kleine stukjes op het moment dat het glas toch breekt. Wij maken daarbij bewust gebruik van 12 mm (in plaats van 10 mm) aangezien onze visie is dat je op veiligheid en kwaliteit niet moet besparen.

Metalen Kooi

Aantasting is nooit helemaal te voorkomen maar dit proces wil je natuurlijk wel zo goed als mogelijk vertragen. Dit is niet alleen voor het uiterlijk van de padelbaan van belang, maar ook voor de veiligheid van de spelers. We kennen 2 typen padelkooi constructies: de standaard padelkooi met een metalen frame of een panorama systeem.
  • De standaard padelkooi heeft een metalen frame met daartussen een glasplaat of gaas. De metalen kokers worden extra beschermd tegen corrosie door de speciale triple multicoating.
  • De panoramakooi bestaat aan de kopse kanten volledig uit glas. Dit geeft de kooi een erg mooi uiterlijk. Dit maakt het wel een duurdere kooi.

Baanverlichting

Om ook ‘s avonds gebruik te kunnen maken van de padelbanen is het kunnen verlichten van de banen belangrijk. We gebruiken hiervoor led verlichting. Indien de banen gebruikt gaan worden voor wedstrijden van de KNLTB dient er minimaal een gemiddelde horizontale verlichtingssterkte van 300 lux aanwezig te zijn. We bieden hierin ook verschillende opties aan verschillend in levensduur, prijs en lichtsterkte.

Baan inrichting

We plaatsen de padelbaan, maar verzorgen ook de afwerking en inrichting van uw sportpark. U heeft uiteraard netten op de baan nodig. Heeft u verder ook scoreborden, spelersbankjes en onderhoudsmaterialen nodig? Zelfs voor rackets en ballen die u kunt verhuren bij de opstart van padel binnen uw vereniging zorgen we. Padel XL zorgt dat alles op zijn plaats staat of hangt, zodat u na de aanleg van de baan direct kunt spelen.

Kosten

De aanschafkosten van een padelbaan hangt af van diverse factoren. Zo kan de locatie al een behoorlijk kostenverhogend aspect zijn als er extra maatregelen moeten worden genomen voor het funderen van de padelbaan. Ook het type fundering, de kooi, de kunstgrasmat en de verlichting bepalen de hoogte van de uiteindelijke prijs. Om een indicatie te geven van de kosten voor een gemiddelde padelbaan (zonder extra zettings- en funderingsmaatregelen) moet u denken aan een prijs tussen de 40.000 tot 60.000 euro exclusief BTW. Dit is echter een indicatie. De aanleg van een padelbaan blijft maatwerk.

ij komen graag langs om alle opties met u te bespreken en u een persoonlijke offerte te kunnen bieden. Voor een offerte kunt u zowel telefonisch als per mail contact opnemen.